13. 7. 2017

Červenec - 2. týden

Letní prázdniny jsou v plném proudu. Ti, kteří je tráví sjížděním nějaké řeky, určitě neopovrhnou tímto článkem. Podíváme se v něm trošku zpět do posledního červnového týdne, kdy jsme několik škol vzali na vodu. A to na Vltavu v Praze.

Ráno jsme se sešli na Andělu a pěšky se vypravili na smíchovskou náplavku, kde jsme si počkali na přívoz. Přívozem po skupinkách jsme přepluli na Císařskou louku.
Z přístaviště na Císařské louce jsme pěšky pokračovali k půjčovně lodí. Tam na nás čekaly již modré otevřené kanoe. Instruktor nám vysvětlil, jak se na lodi sedí, kdo je a kde sedí háček, kdo je a kde sedí kormidelník neboli zadák, ukázal, jak háček pádluje, jak kormidelník řídí loď a nezapomněl zmínit důležité detaily, abychom předešli "cvaknutí".
Pak jsme si uschovali osobní věci do barelů, každý si vzal své pádlo a vestu a snesli jsme lodě na řeku. Po občas komickém nastupování jsme postupně vypluli od mola. Někomu to šlo hned, někdo se chvíli "motal" dokolečka, ale nakonec jsme všichni vypluli směr Barrandovský most. Asi po třičtvrtě hodině jsme podpluli Barrandovský most a za ním jsme zakotvili u protilehlého břehu na louce.
Po sdělení si zážitků z první jízdy jsme rozdělali oheň, kluci nařezali klacíky na opékání buřtíků, holky nakrájely buřtíky a všichni jsme si je opekali na ohni.
Odpoledne po krátkém odpočinku jsme opět snesli lodě na vodu, nastoupili a vydali se na cestu zpět. Během ní se nám otevřel další krásný pohled nejen na Vyšehrad a místo, odkud skákal bájný Šemík s Horymírem, ale i na Pražský hrad. Cestou jsme museli dávat pozor na skifaře, kteří tu trénovali na závody.
Když jsme zdárně dojeli zpět do půjčovny a vytáhli lodě na břeh, byli jsme plni dojmů a spokojeně jsme odcházeli domů.
Pokud se chcete podívat na nějaké fotky, navštivte náš Facebook.

Žádné komentáře:

Okomentovat