24. 5. 2017

Květen - 4. týden

Čtvrtý květnový týden je jeden z "nejnacpanějších" květnových týdnů v tomto roce. Jsme souběžně na několika akcích.

ŠvP - Příroda a Indiáni
V našem oblíbeném šumavském areálu Rohanov se právě odehrává INDIÁNSKÁ ŠKOLA V PŘÍRODĚ. Indiánská škola v přírodě je letošním hitem.Naši instruktoři se převlékli do indiánských kostýmů a učí děti, jak se takový indián plíží, jak správně zacházet s oštěpem, abychom si chytili zvíře k večeři i jakými hrami indiánské děti vyplňují svůj volný čas a mnoho dalšího.


Na dvoudenní poznávací zájezd jsme se vypravili i k našim sousedům - do Německa na Orlí hnízdo, které bylo tajným úkrytem Adolfa Hitlera. Až nahoru jsme se dostali tamním autobusem, ze kterého jsme pak přestoupili na výtah. Ale nejedná se o jen tak obyčejný výtah, ale vede ve skále.
A pak jsme přejeli do Rakouska, kde jsme navštívili Mozartův Salzburg a v městečku Hallstatt jsme se během prohlídky Solného světa svezli i dlouhou podzemní klouzačkou 😉

Město Tábor
Samozřejmě nezapomínáme ani na poznávání naší krásné české země. Právě jsme i na třídenním poznávacím výletě v Jižních Čechách. Už za sebou máme prohlídku města Tábora a zábavný program v Husitském muzeu a zamířili jsme do Českého Krumlova. Ubytovaní jsme cca 5 minut od hradu a zámku Český Krumlov a čeká nás tu prohlídka města, prohlídka zámku i návštěva bývalého Grafitového dolu s jízdou vláčkem a v hornickém oblečení. Po Českém Krumlově ještě zamíříme do kláštera Zlatá Koruna a na pohádkový zámek Hluboká nad Vltavou.

Staroměstská radnice
Stále ještě nekončíme. S brněnskou základní školou se vypravíme na naší oblíbenou hru "Objevování zlaté Prahy" v češtině, kterou jsme inovovali. Školáci se během ní seznámí s různými známými i méně známými zajímavostmi z historie i současnosti a shlédnou např. Pražský hrad, obě věže Karlova mostu, po kterém se i projdou, zastaví se na Staroměstském náměstí, zjistí, odkud byly vypravovány korunovační průvody českých králů a královen a mnoho dalšího. Nebude chybět ani zážitek v podobě policejních bezpečnostních kontrol při vstupu do areálu Pražského hradu 😉



A aby toho nebylo málo, tak o víkendu se zúčastníme jako spolupořadatelé na benefičním projektu "KOKO RACE 2017 - Kokořínskem Cestou necestou". Jedná o již o 7. ročník běhu a duatlonu pro ohrožené děti. K této akci přispíváme formou doprovodného programu. Přijďte i Vy přispět. Výtěžek pomůže týraným a zanedbávaným dětem znovu najít šťastné dětství.

A jedem dál zase příští týden 😃
pomůže týraným a zanedbávaným dětem znovu najít šťastné dětství.

Více zde: http://www.kokorace.cz/

pomůže týraným a zanedbávaným dětem znovu najít šťastné dětství.

Více zde: http://www.kokorace.cz/






Žádné komentáře:

Okomentovat